2/17/2009

Isu Politik di Perak.. Sampai Mufti Kena Maki...Kami UMNO Cawangan Gombak Selatan amat kesal dengan tindakan penyokong Pakatan Rakyat di Perak yang terlalu beremosi sehinggakan Mufti Perak,Datuk Seri Harussani Zakaria dimaki hamun oleh mereka.

Apakah mereka sedar bahawa mereka memaki seorang yang bertaraf tokoh ulama'? Ooo.. Jawapan mereka mudah. Apabila kerajaan Pakatan Perak tumbang,mereka yang menyokong Kerajaan Negeri Perak (Barisan Nasional) kini sebagai munafik termasuklah Sultan Perak dan Muftinya.

Kenapa begitu beremosi sehingga begitu sekali? Apakah peranan PAS yang memperjuangkan Islam membiarkan penyokong mereka mengutuk Ulama' Perak ini? Taksub dengan Ulama' tajaan mereka sehinggakan ulama' yang diikhtiraf seperti Datuk Seri Harussani ini dicerca denagn kata-kata kotor.

"Selagi pemerintah seperti Sultan Perak, Sultan Azlan Shah tidak menyuruh kita melakukan perbuatan maksiat, maka kita mesti taat. Jadi sesiapa yang ingkar, maka derhakalah orang itu.
Perbuatan mencaci dan memaki itu adalah perbuatan syaitan. Kalau mereka (penyokong pembangkang) hendak maki saya dan kata saya ini anjing terpulanglah kepada mereka"

Demikian kata Datuk Seri Harussani Zakaria (Mufti Perak) dalam Utusan Malaysia, 17 Februari 2009 mengulas mengenai perbuatan caci maki yang dilakukan oleh penyokong pembangkang terhadapnya.
Ingatlah,bahawa pemimpin anda kini sudah terang lagi bersuluh mempunyai moral yang rendah. Dari kes rasuah ke skandal demi skandal (Pemimpin PKR). Yang peliknya,pemimpin sebegini yang mereka bela dan simpati (merujuk kehadiran Ketua Muslimat PAS Pusat ke sidang akhbar Elizabeth Wong).

Wahai sahabatku dari PAS,anda mahu membela pemimpin sebegini,tetapi membiarkan penyokong anda mencerca Ulama? Jika benar,anda memang gila. Maaf jika ayat ini agak kasar,tetapi inilah realiti. Taksub dengan pemimpin sehinggakan yang buruk disanjung,yang baik dikeji..


1 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Doa selamat agar penyatuan orang melayu tidak longgar oleh dakyah orang-orang kafir dan DAP dan orang yang besekongkol dengan DAP.

"Segala kepujian dan kesyukuran dipersembahkan ke hadhrat-Mu ya Allah di atas limpah rahmah perlindungan kepada kami sekalian dengan aman tenteram, sihat wal’afiat dan selamat sejahtera. Kami memohon kepada-Mu ya Allah semoga diperkukuhkan perpaduan, dipereratkan persaudaraan dan diperkuatkan keazaman, hasrat dan cita-cita agar sentiasa mendapat keredhaan-Mu ya Allah".

"Kami juga memohon kasih sayang-Mu ya Allah agar jiwa dan kehidupan kami berada dalam aman di dunia agar kami dapat mengimarahkan bumi sepertimana yang Engkau perintahkan, maka daripada Engkaulah sahaja ya Allah kami memohon bantuan dan pertolongan".

"Kami dengan segala rendah diri memohon agar Engkau kurniakan kami dan hamba-hamba-Mu sekalian dengan taufik dan hidayah, sentiasa di bawah pimpinan dan petunjuk-Mu ya Allah, mudah-mudahan segala usaha dan amal yang kami tunaikan akan mendapat sepenuh kejayaan dalam keredhaan dan restu-Mu di sepanjang zaman".

"Berkatilah negara Malaysia ini dan rahmatilah di bawah perlindungan-Mu sekalian yang bersangkutan dengannya semoga mendapat pertunjuk dari-Mu ke jalan yang Engkau redhai serta dengan penuh kehormatan dan kesucian, di samping meninggikan syiar-Mu dalam semua bidang".

"Peliharakanlah kami dan negara kami daripada segala bala bencana. Jauhkanlah kami sekalian daripada segala ancaman dan pengkhianatan. Bersihkanlah negara kami dari segala anasir jahat. Pandulah kami semua ke jalan yang benar, adil dan saksama dalam melaksanakan tanggungjawab yang diamanahkan.".

"Kekalkanlah ya Allah kebenaran, keadilan, perpaduan, ketenteraman dan kemakmuran dalam negara bertuah ini".


View Profile: Rantong™